Nieuws

Verdere hulp ook gewenst uit Rheine

In een nieuw bedrag bedankt Andrius Šatevičius, de burgemeester van onze zusterstad Trakai, ons voor de steun van Rheine..:

De afgelopen maand hebben onze werkzaamheden zich toegespitst op huisvesting en bijstand aan Oekraïners. Ik ben zeer tevreden en dank de bewoners voor hun gastvrijheid. Dank gaat ook uit naar de directeur van het Trakai Historisch Nationaal Park, die zijn gebouwen beschikbaar heeft gesteld voor het leven van de Oekraïners in de oude stad Trakai. Ook aan de ambachtslieden die onlangs de bewoners van het gemeentehuis van Rudiskiai van nieuwe huishoudelijke apparaten hebben voorzien. Alle noodzakelijke informatie in het Litouws en Oekraïens: https://trakai.lt/…/svarbi-informacija-del…/4227.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze stadspartner: Met het geld dat door de inwoners van Rheine is ingezameld om Luzk en Ivano Frankiwsk in Oekraïne te helpen, kopen we medicijnen. Omdat de levering van antibiotica bijzonder belangrijk is, hebben de aankopen veel tijd in beslag genomen. Reeds volgende week zijn wij van plan een lading aangekochte geneesmiddelen en duurzaam voedsel aan de ziekenhuizen te leveren. Wij zamelen nog steeds steun in, aangezien steeds meer mensen hulp nodig hebben met voedsel en medicijnen, wij zoeken ook naar manieren om de Oekraïners die in de slaapzaal van Rudiskiai verblijven, te voorzien van eerste levensbehoeften. U kunt uw steun overdragen aan: Gemeente Trakai, AB Luminor Bank, LT324010042700064549, Swiftcode AGBLLT2X.