Nieuws

Studentengroep van het Erasmus Plus project ontvangen in het stadhuis

Rheine. Burgemeester Peter Lüttmann ontving op donderdag 31 maart 2022 in de raadszaal van het stadhuis een internationale groep studenten van het Erasmus Plus-project.

Het Erasmus Plus-project is een EU-programma ter bevordering van onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Het is gericht op de revitalisering, het behoud en de verspreiding van vergeten sporten.

Drie scholen uit drie landen (Italië, Spanje en Duitsland) werken sinds oktober 2019 aan het project. Nadat reeds ontmoetingen hebben plaatsgevonden in Milena (Italië) en Xeraco (Spanje), is de Alexander von Humboldt Schule Rheine nu de organisator van de projectweek met meer dan 30 buitenlandse gaststudenten.

De leerlingen kunnen een mooi programma verwachten met excursies naar Rheine, Münster, Keulen en Dortmund.

Foto: gemeente Rheine