Nieuws

“Uit de blanke tijd”

Anja Bilabel

Een hoorspel bestaande uit spannende proza en poëzie uit de wereldliteratuur waarin wit een heel bijzondere rol speelt.Rheine. Het hoorspel “Von weißer Zeit” is een fantastische literaire en muzikale variatie op de kleur wit. Anja Bilabel heeft er een sfeervolle avond van gemaakt met uitgelezen proza en poëzie uit de wereldliteratuur waarin de kleur wit een bijzondere rol speelt. Teksten van o.a. Rose Ausländer, Truman Capote, Sarah Kirsch, Virginia Woolf, Ingeborg Bachmann en Rainer Maria Rilke worden synaesthetisch gepresenteerd, op mysterieuze wijze afgewisseld met muziek. Verena Volkmer begeleidt haar op de harp.

De actrice en regisseuse van de kamerradio’s van het Lauschsalon, Anja Bilabel, voltooide haar acteeropleiding aan de Fritz Kirchhoff School in Berlijn. Van 1998 tot 2008 had zij vervolgens vaste engagementen, voornamelijk in hoofdrollen, bij verschillende Duitse theaters. Sinds 2008 werkt ze zelfstandig en als gastactrice in heel Duitsland. Anja Bilabel werkt nog steeds als hoorspel- en speelfilmspeaker voor Deutschlandfunk Köln, WDR, Hessischer Rundfunk en HR-televisie.

Zij heeft verscheidene nominaties en prijzen ontvangen voor haar toneel- en hoorspelen, zowel als actrice als voor haar vertolking. Anja Bilabel woont in Münster, pendelt vooral naar Frankfurt (theater, radio, televisie, nasynchronisatie), Keulen (radio, luisterboek) en naar alle plaatsen waar haar Lauschsalon gastoptredens verzorgt. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het Bureau voor gelijke kansen van de stad Rheine.Het evenement vindt plaats op zaterdag 09.04.2022 van 17.00 – 18.30 uur in het Salzsiedehaus, Salinenstraße 105, 48432 Rheine. Het is gratis, alleen aanmelding per telefoon (05971) 939-124 is vereist!