Nieuws

Districtswedstrijd “Samen de toekomst vormgeven

Aanvragen kan nog tot 10 april

Rheine. De inschrijvingsperiode voor de vierde editie van de districtswedstrijd “Shaping the Future Together” gaat de laatste fase in. Verenigingen, onderwijsinstellingen en wijkadviesraden kunnen zich nog tot 10 april aanmelden voor deelname met een project onder het motto “De gemeenschap in de wijk (opnieuw) beleven – analoog of digitaal”.

Tijdens de pandemie in Corona werd onze sociale saamhorigheid op de proef gesteld – steeds vaker kunnen evenementen, festivals en projecten nu weer in de gemeenschap plaatsvinden. Daarom is de wedstrijd ook bedoeld als een “nieuwe start” voor het samenleven in de stadswijken. Nieuwe ideeën of bestaande activiteiten die naar aanleiding van de wedstrijd worden geoptimaliseerd, kunnen worden ingediend.

Na de uiterste datum voor de indiening van de aanvragen zal een jury voor elk district ten minste één project selecteren voor de uitvoering ervan en het een inschrijvingsgeld van 300 euro toekennen. Daarna is er tot het najaar van 2022 tijd voor de daadwerkelijke uitvoering van de ideeën, waarna voor alle projecten een prijzengeld tot 1 000 euro klaar ligt.

Alle informatie over de wedstrijd is beschikbaar op de website van de stad. Er bestaat ook de mogelijkheid om de aanvraag via een onlineformulier in te dienen. Als u vragen hebt over de wedstrijd, kunt u contact opnemen met het team van het bureau voor burgerbetrokkenheid van de stad 05971 9548-774).