Nieuws

Veel, veel felle kleuren

Vakantieprogramma voor kinderen Leeftijd 7 tot 10

In de tweede week van de paasvakantie worden kinderen van 7 tot 10 jaar in het Museum Kloster Bentlage uitgenodigd voor een ochtend vol felle kleuren. Op woensdag 13 april begint het programma om 10 uur en duurt 2,5 uur. Het trefpunt is bij de kassa van het museum. Doeken, acrylverf en penselen wachten op de jonge cursisten in het kleine atelier op de bovenste verdieping. Voordat ze gaan schilderen, gaan ze in de Westfaalse Galerij in het museum op zoek naar mooie motieven. De daar tentoongestelde schilderijen van bekende kunstenaars als August Macke, Christian Rohlfs en Josef Albers zijn doorspekt van kleur en hun composities bieden veel ideeën voor de eigen creaties van de kinderen. De kosten bedragen 3 € per kind; aanmelden is noodzakelijk via telefoonnummer 05971 – 920610.

Foto: Deelnemers aan de workshop Bloementoveren in het kloostermuseum Bentlage zijn blij met hun kunstwerken – het volgende creatieve programma voor kinderen vindt plaats in de paasvakantie.