Nieuws

Emstor-workshops ondersteunen “Schone Rheine”-campagne

Werknemers helpen met grote vuilnisophaalactie

Rheine. cpr. Een groep van het steun- en bijstandsgebied (FBB) van de Caritas Emstor-werkplaatsen heeft van 21 tot 24 maart de actie “Rheine schoon” ondersteund.

Elke ochtend trekt de groep er 60 tot 90 minuten op uit met een handkar, vuilniszakken en handschoenen in hun bagage om de aangrenzende bosranden, velden en paden te ontdoen van afval en zwerfvuil. Naast veel verpakkingsafval en lege flessen werden bij de actie ook vreemde voorwerpen gevonden, zoals onderdelen van een grasmaaier of een stofzuiger.

In totaal werden zeven vuilniszakken gevuld door de gehandicapten en hun groepsleiders, aldus het hoofd van de Caritas-Emstor-werkplaatsen, Markus Döpker, die van de gelegenheid gebruik maakte om de werknemers en medewerkers te bedanken.

Bij prachtig weer had de groep veel plezier met de actie en aan het eind het goede gevoel de stad Rheine een beetje schoner te hebben gemaakt.