Nieuws

Eieren zoeken voor Pasen

Het broedseizoen is al in volle gang voor de pinguïns, en er worden al eieren uitgebroed in de grotten. Om te voorkomen dat de populatie te groot wordt, mogen niet alle pinguïnparen broeden. Daarom controleren wij welke eieren bevrucht zijn en in welke zich een jong ontwikkelt. De eieren zijn doorgelicht met een fakkel. Als een eicel bevrucht is, is aan één kant een luchtbel te zien, terwijl het zich ontwikkelende embryo alleen donker is. Een onbevrucht ei is volledig doorschijnend. De op de juiste manier geselecteerde eieren worden dan teruggegeven aan de ouders: Bevruchte eieren voor hen die jongen mogen grootbrengen, onbevruchte eieren voor de pinguïns waarvan er al genoeg nakomelingen in de kolonie zijn.#naturzoo#naturzoorheine#zoorheine#rheine#münsterland#zoo#pinguïn#broed#nest#humboldtpinguïn#conservatiebroed#broed