Nieuws

Cultuurprijs 2022 gaat naar Gerd Cosse

Gerd Cosse (l.) hier zusammen mit Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann bei einer Veranstaltung im Rathaus, erhält den Kulturpreis 2022 der Stadt Rheine.

“De journalist en schrijver Gerd Cosse ontvangt de Cultuurprijs van de stad Rheine.” Dit meldde de Münsterländische Zeitung in haar editie van donderdag. Het gaat verder met te zeggen:

Gisteravond volgde de culturele commissie unaniem de aanbeveling van de jury, die haar voorstel had gemotiveerd met de opmerking dat Cosse uitstekende diensten had bewezen als auteur en de documentatie van de stadsgeschiedenis van Rheine.

De voormalige krantenredacteur (Münstersche Zeitung) heeft o.a. het boek “Tunnelgeheimnis” geschreven, dat handelt over de archeologische vondsten op Falkenhof. Cosse, die ook een internetblog heeft, heeft ook intensieve journalistieke ondersteuning verleend aan de Regionale 2004″.

In het bestuur van de jumelagevereniging Rheine is Gerd Cosse verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke website www.friendsineurope.com, die wordt beheerd door de jumelagesteden Borne, Leiria, Bernburg, Trakai en Rheine.