Nieuws

Bedankt van de zusterstad Trakai

Der Bürgermeister unserer Partnerstadt Trakai, Andrius Šatevičius (2.v.l.) hier mit einer Delegation beim Rundgang, bedankte sich in einem Schreiben für die Spenden aus Rheine

De burgemeester van onze zusterstad Trakai, Andrius Šatevičius, heeft vandaag dit bericht gepubliceerd:

“Sinds bijna een maand werken wij met de Oekraïense burgers die de oorlog zijn ontvlucht en in Trakai asiel hebben gevonden. Samen met de Oekraïners wachten we elke dag op het einde van deze nachtmerrie, en we doen wat we kunnen. Wij zijn zeer verheugd dat steeds meer mensen bijdragen aan het welzijn van de Oekraïners die in het district Trakai verblijven. Trouwens, van de gisteren ingezamelde giften hebben we vers voedsel verstrekt aan de Oekraïners die in Grendva verblijven. Hartelijk dank voor uw vriendelijkheid en hulp!

Speciaal voor het initiatief wil ik onze zusterstad Rheine bedanken voor de geschonken 15.000 euro om de bewoners in onze zustersteden Luzk en Iwano Frankiwsk in Oekraïne te helpen. Wij kopen medicijnen en andere noodzakelijke producten op de markt. Dit is een buitengewone samenwerking tussen drie staten