Nieuws

Partnerschap kan zo mooi zijn

“Borne op z’n Best” trekt duizenden naar de zusterstad

Rheine. Op zondag 10 april van 12 tot 17 uur nodigt Borne, de zusterstad van Rheine, de bezoekers uit voor het jaarlijkse spektakel “Borne op z’n Best”. Met een breed scala aan culturele activiteiten in de hele binnenstad zal onze Nederlandse buurgemeente weer eens laten zien wat zij in huis heeft.

Als Borne weer bezoekers trekt met “levende standbeelden”, optredens van koren, bands, orkesten en dansgroepen, zullen veel mensen uit Rijnland hun weg vinden naar de zusterstad, waarmee Rheine kan terugkijken op 39 jaar partnerschap.

Voor kunstliefhebbers is er de kunstmarkt “Kunst in Borne”. “Foodtrucks zullen bezoekers uitnodigen om internationale lekkernijen te proeven. Er zijn kinderactiviteiten voor de kinderen. De gezellige terrassen en de open zondag ronden de dag af. Een perfecte, lonende dag voor het hele gezin. Kortom, op 10 april bruist Borne weer!

Vooral de “Living Statues” bekoren jaar na jaar duizenden bezoekers. Naar schatting 35.000 bezoekers zullen weer langs de meer dan vijftig levende standbeelden uit binnen- en buitenland in Oud Borne wandelen. Het is het grootste festival in zijn soort in Nederland.

Voor degenen die niet met de auto naar Borne willen reizen, biedt de jumelagevereniging weer een busreis naar Borne aan. De bus vertrekt op zondag 10 april 2022 om 12.00 uur vanaf de Emstorplatz in de Osnabrücker Straße. De terugreis vanuit Borne is gepland rond 17.00 uur. Aanmelding voor de busreis kan per e-mail via of telefonisch via 05971/939-221. Het bustarief bedraagt 10 euro per persoon en wordt direct in de bus geïnd.

Meer informatie is te vinden op de website www.Borneboeit.nl