Nieuws

Een weide vol plezier en spelletjes

Rheine. IG Schotthock was al lange tijd van plan een middag te organiseren voor gezinnen in de wijk, maar de pandemie gooide steeds roet in het eten. De vreugde was dan ook des te groter toen afgelopen zondag 20 maart tussen 14.00 en 17.00 uur in het Walshagenpark de bonte spelletjesmiddag kon plaatsvinden.

De leden van IG Schotthock bedachten zich geen moment en onder het motto “eindelijk iets doen” werd een concept ontwikkeld voor een laagdrempelige en informele middag in het park. Naast samenwerkingsspelletjes, zeepbellen en een reusachtig Jenga spel, waren er ontelbare andere mogelijkheden om zich in het mooie weer buiten uit te leven. En dat is precies wat de Schotthockers goed is bevallen. De grote weide stroomde in de loop van de middag vol met gezinnen. Ze praatten en lachten over de picknick die ze hadden meegebracht. Uiteindelijk waren de ouders, kinderen, jongeren en IG Schotthock het er allemaal over eens dat dit opnieuw moest gebeuren.

IG Schotthock is een vereniging van instellingen die sociale diensten verlenen in het Schotthock. Het doel van dit initiatief is de sociale zorgstructuur te verbeteren met vrijetijdsactiviteiten voor alle bewoners.