Nieuws

Interculturele week – Voorlichtingsbijeenkomst in Mitte51

Rheine. #offengeht- is dit jaar het motto van de landelijke Interculturele Week (IKW). In Rheine begint de IKW op 25 september 2022 met het Festival van de Ontmoeting. Andere evenementen en projecten zullen tijdens de actieweken volgen.

Bent u een vereniging, een belangengemeenschap of een buurt en heeft u een idee hoe u met een actie of een project kunt deelnemen aan het IKW, of zoekt u suggesties of een samenwerkingspartner voor uw eigen evenement, dan organiseert Mitte51 een gezamenlijke informatieavond op maandag 28 maart 2022, om 18.00 uur in het ontmoetingscentrum Mitte51 aan de Mittelstraße 51 in Rheine.

Aanmeldingen voor de informatieavond worden tot 25 maart aanvaard bij Mitte51, Jessica Stallmann, tel.: 05971 8014722 , of mail naar:

De IKW is een initiatief van de Duitse Bisschoppenconferentie, de Evangelische Kerk in Duitsland en de Grieks-orthodoxe Metropolitaanse Kerk. Dit initiatief bestaat sinds 1975. Elk jaar vinden in september ongeveer 5.000 evenementen plaats in meer dan 500 steden en parochies.

Het IKW met zijn talrijke evenementen is een levend teken van hoe het mogelijk kan zijn om samen te leven en samen te groeien. Het geeft mensen de vreugde van het samenleven en moedigt hen aan om vorm te geven aan sociaal samenleven en positief naar de toekomst te kijken.