Nieuws

Alles over zout: familieavond en vakantieprogramma

Laten we naar de familieavond in de zoutwerkplaats gaan: De volgende datum voor deze gemeenschapservaring, aangeboden door de stedelijke musea van Rheine, is op zaterdag 26.03.22 van 18.00 tot 19.30 uur. Gezinnen met kinderen komen tijdens een rondleiding onder meer meer te weten over de historische kookpannen en de zoutopslag in het zoutkokhuis. Na afloop kunnen alle deelnemers hun eigen zout koken van de originele Bentlager pekel in de zoutwerkplaats. Dit kan thuis worden gebruikt, bijvoorbeeld om uw eigen lievelingsgerecht te bereiden.

De kosten bedragen € 3 per persoon. Het aantal deelnemers is momenteel beperkt tot 15, dus aanmelden bij de Gemeentemusea op 05971 – 920610 (tot vr 13.00 uur) of 05971-918450 (za vanaf 14.00 uur) is zeer aan te bevelen. Volwassen deelnemers moeten momenteel hun 3G-bewijs tonen om te kunnen deelnemen. En het dragen van een medisch masker of FFP 2 masker is verplicht tijdens het evenement.

Op het platform rheine.feripro.de zijn nu inschrijvingen geopend voor het vakantieprogramma Zoutwerkplaats, dat op dinsdag 12 april van 10.00 – 12.30 uur wordt aangeboden voor kinderen van zeven tot tien jaar en spannende activiteiten bevat om aan deel te nemen en uit te proberen.