Nieuws

“SchoolHeroes” voor immigrantenkinderen en -jongeren

Caritasverband Rheine is op zoek naar vrijwilligersRheine. cpr. De eerste vluchtelingen uit Oekraïne hebben de afgelopen weken ook Rheine bereikt. Veel pas aangekomen kinderen en jongeren worden nu op scholen toegelaten. Om deze kinderen een goede start op school te geven, heeft CaritasRheine een oproep gelanceerd.Zij zijn op zoek naar vrijwilligers diede nieuwe leerlingen op school willen begeleidenmet hun persoonlijke aandachten hulp.Door een vertrouwensrelatietussen volwassenen en kinderen en in nauwe samenwerking met deleraren worden de eerste stappen in hun schoolcarrière in Duitsland voorde leerlingengemakkelijker gemaakt.De ondersteuning vindt plaats in de gebouwen van de deelnemende scholen.Dit idee is niet nieuw; vrijwillige mentoren werken al meer dan tien jaar op lagere scholen. “Sommigen van hen zijn vandaag de dag nog steeds actief,” weet Kevin Löcke van de Dienst migratie en integratie. Hij is een van de twee contactpersonen voor de “SchoolHeroes”. Het project loopt via de vrijwilligersdienst van Caritas Rheine.Als u geïnteresseerd bent of meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met Kevin Löcke op 05971809018,e-mail: en Martina Schoppe op 05971 862-428, e-mail: martina.schoppe@caritas-rheine.