Nieuws

Oproep tot donaties door Caritas Rheine

Ter ondersteuning van het lijdende volk in Oekraïne

Rheine. cpr. De ontberingen en het lijden van de mensen in Oekraïne als gevolg van de oorlog zijn onmetelijk. Dag na dag bereiken ons wrede beelden van dood, vernietiging en mensen op de vlucht. Net als vele andere hulporganisaties steunt Caritas Rheine de opvang van en hulp aan vluchtelingen in Rheine. Tegelijkertijd wil zij ook haar solidariteit betuigen met de mensen in Oekraïne en doet zij een oproep tot donaties voor humanitaire hulp ter plaatse.

Caritas Rheine is verbonden met het netwerk van de jumelagevereniging van de stad Rheine via verschillende activiteiten op het gebied van kinder- en jeugdwelzijn en zorg voor gehandicapten en ouderen. Onder het motto “Vrienden helpen vrienden” heeft de jumelagevereniging van Rheine een donatierekening geopend om de mensen in Oekraïne te helpen. Meer bepaald wordt steun verleend aan de Litouwse zusterstad Trakai, die gejumeleerd is met de steden Luzk en Ivano-Frankivsk in Oekraïne. Deze steden – die beide ongeveer 400 kilometer ten westen van Kiev liggen – moeten worden ondersteund met hulptransporten. “Wij zijn ervan overtuigd dat wij hier zeer doelgerichte en doeltreffende hulp kunnen bieden”, aldus Reiner Wellmann, voorzitter van de jumelagevereniging Rheine. Met de eerste donaties kon reeds een partij medische verzorging naar de steden worden gebracht.

Iedereen die een teken van solidariteit wil geven en de lijdende bevolking van Oekraïne wil steunen, kan een donatie overmaken op de volgende rekening DE65 4035 0005 0000 0642 53, Stadtsparkasse Rheine, trefwoord: “Spendenaktion Ukraine”, rekeninghouder: Städtepartnerschaftsverein Rheine.

Donatiebewijzen worden op verzoek verstrekt. De jumelagevereniging zal in overleg met het stadsbestuur van Trakai verslag uitbrengen over de besteding van de donaties. Meer informatie over jumelages is te vinden op friendsineurope.com.