Nieuws

Voorjaarsontwaken in de “Old Ropeworks

Zelfgebouwd verhoogd bed door de bewoners van het Service Living Centre

Neuenkirchen. cpr. Een zelfgebouwd verhoogd bed werd plechtig ingewijd in de Caritas Service Living “Alte Seilerei” en er werd getoast met mousserende wijn en sinaasappelsap. Om voor het nageslacht vast te leggen aan wie zij dit werk te danken hebben, werd diep in het verhoogde bed een fles met de namen van alle betrokkenen ingebed. Daarop werden de eerste wortelen gezaaid en besproeid. Inwoner Hubertus Elling kwam enige tijd geleden op het idee voor dit gezamenlijke project. Aangezien veel bewoners in het verleden zelf groentetuintjes hebben gekweekt, waren sommigen van hen meteen enthousiast om deel te nemen. Verscheidene bewoners stemden er snel mee in om het fysieke werk te doen. Als de temperaturen het toelaten, zullen binnenkort sla, kruiden en radijzen worden gezaaid, in blijde afwachting van een overvloedige oogst.