Nieuws

De mensen uit Oekraïne kunnen komen

Bus op weg naar Leiria stopt ‘s nachts in Rheine – overnachting in Gertrudenstift

Verwacht wordt dat vandaag rond 23.00 uur 54 vluchtelingen uit Oekraïne zullen aankomen inRheine. Het zijn hoofdzakelijk vrouwen en kinderen, tussen twee maandenen 77 jaar oud. Onze zusterstad Leiria heeft een bustransfer geregeld naarPortugal. s Morgens vertrok de bus met de vluchtelingen, twee chauffeursen drie begeleiders naar Warschau. De vrienden uit Leiria hadden onze vereniginggevraagd voor onderdak en voedsel te zorgen. Het Gertrudenstift inBentlage heeft dit verzoek gaarne ingewilligd en zal de mensen vanavond ontvangen.Na het ontbijt morgen, zondag, zullen zij hun reis naar Leiria voortzetten met nog een tussenstop in Frankrijk van.

Leden van ons bestuur hebben vandaag jutezakken ingepakt ennaar het Gertrudenstift gebracht en zullen deze bij aankomst verdelen. Voor de kinderen zijn er schilderspullen, cacao ensnoepjes, voor de volwassenen hygiëneproducten, tandenborstels, tandpasta,douche shampoo en dergelijke. Er waren ook twee babybedjes voorzien, zodat de kleintjes ook een rustige nacht zullen hebben.

Wij danken alvast de Gertrudenstift voor de receptie open de ondersteunende bedrijven. Een deel van de spullen die aan de vluchtelingen werden verstrektwerd gefinancierd uit de donatierekening “Vrienden helpenvrienden”. Daarom ook hartelijk dank aan dedonateurs hier.