Nieuws

SPD rouwt om Günter Löcken

De SPD in Rheine rouwt om het overlijden van Günter Löcken, een oud lid van haar plaatselijke vereniging. Hij werd in 1979 lid van de SPD en werd in 2019 nog gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Tussen 1984 en 2014 kwam Löcken als lid van de gemeenteraad op voor de belangen van de inwoners van Rheine. De sectoren bouw, stadsontwikkeling en openbare nutsvoorzieningen lagen hem bijzonder na aan het hart. Hij zette zich in voor de verbetering van de kwaliteit van leven en wonen in Rheine. Voor hem als inwoner van Hauenhorst was het ook belangrijk om de buitenwijken aan te sluiten op de stadsbusdienst of om de winkelvoorzieningen uit te breiden. Jarenlang was hij de woordvoerder van de SPD voor het bouwbeleid. Als penningmeester van de plaatselijke SPD-vereniging of als directeur van de SPD-parlementaire fractie heeft hij actief meegewerkt aan de organisatie van de partij- en parlementswerkzaamheden. Nu is hij op 75-jarige leeftijd overleden. De plaatselijke SPD-vereniging en de SPD-parlementaire fractie rouwen met zijn familie.