Nieuws

Rheine toont vlag voor Tibet

Rheine. 10 maart is de verjaardag van de opstand van het Tibetaanse volk in 1959, die door de Chinese bezettingsmacht met bloed werd neergeslagen. Sinds 1996 geven steden in heel Duitsland op deze dag een voorbeeld voor de mensenrechten door deel te nemen aan de campagne “Show the flag for Tibet” van het Tibet Initiative Germany. Ook Rheine neemt hieraan deel.

Dit jaar vindt de campagne plaats tegen de achtergrond van de Russische invasie in Oekraïne. De inval van Rusland in Oekraïne onderstreept de noodzaak om ook het beleid ten aanzien van de tweede autoritaire grootmacht – China – fundamenteel te heroverwegen. Het Tibet-initiatief roept de democratieën in de hele wereld op aandacht te besteden aan de situatie van de vervolgde mensen in Tibet, Oost-Turkestan (Xinjiang) en China. Het hijsen van de Tibetaanse vlag is een symbool voor geweldloos verzet, gerechtigheid en vrijheid overal ter wereld.

Meer informatie: www.tibet-flagge.de