Nieuws

Waar zijn de vrouwen hier?

Openbare rondleidingen in het klooster en de zoutziederij op Internationale Vrouwendag

De stedelijke musea van Rheine bieden op dinsdag 8 maart, de Internationale Vrouwendag, twee openbare rondleidingen aan. Zij zullen zich concentreren op de sporen van het vrouwelijke leven in de kunst en de geschiedenis. De aanvangstijd voor alle belangstellenden is 15.00 uur in het Museum Kloster Bentlage. Bij een gezamenlijke rondgang door de Westfaalse Galerij zal het u snel opvallen dat vrouwen vaak op de schilderijen zijn afgebeeld: Vrouwen worden vaak afgebeeld op schilderijen, maar we komen ze zelden tegen als kunstenaars. Waarom is dat eigenlijk zo? De kunst van de eeuwwisseling rond 1900 en de voorwaarden voor vrouwen om in die tijd als kunstenaar te werken, vormen het onderwerp van de tentoonstelling. Naast de werken van August Macke en Josef Albers, zal de aandacht ook uitgaan naar hun echtgenotes Elisabeth Macke en Anni Albers.

Een tweede rondleiding wordt om 17.00 uur gegeven in het Zoutkookhuis. Hier zullen de historische zoutpakhuizen en kookpannen te zien zijn, evenals het museum voor de schrijver Josef Winckler. De sporen van vrouwelijke personen en persoonlijkheden die een rol hebben gespeeld voor deze plaats zijn nogal verborgen. Maar vandaag worden ze in het licht van de dag gebracht.

De kosten bedragen 5 € per persoon in beide museumlocaties. Voor vrouwen is deelname vandaag gratis. Voor deelname is een 2 G-certificaat vereist en in de zalen moet een medisch mond-neuskapje of FFP 2-masker worden gedragen. Aangezien het aantal deelnemers beperkt is, raden wij u aan zich in te schrijven door te bellen naar 05971 – 920610 (weekdagen) of vóór dinsdag 8 maart om 12 uur naar .