Nieuws

De fracties in de gemeenteraad van Rheine zijn solidair met de Oekraïense bevolking en verklaren zich bereid vluchtelingen op te nemen

De militaire aanval van Rusland op Oekraïne heeft ons allemaal geschokt. De oorlog tegen het volk van Oekraïne is een schending van het internationaal recht en een aanval op het zelfbeschikkingsrecht van de Oekraïners. De Russische invasie brengt lijden en dood in Oekraïne. Deze oorlog is net buiten onze grens en is ook een directe bedreiging voor ons. Veel burgers van Oekraïne vluchten uit het oorlogsgebied naar de Europese Unie. Daarnaast zijn er de wereldwijde vluchtelingenstromen uit oorlogs- en crisisgebieden. Oekraïense vluchtelingen zijn – naast de algemene situatie van mensen die bescherming zoeken – ook in Duitse gemeenten te verwachten. Wij zijn bereid om op een ongecompliceerde manier en in solidariteit vluchtelingen op te vangen en hen bescherming te bieden in Rheine. De stad Rheine zal de capaciteiten die voor dit doel ter beschikking kunnen worden gesteld, uitbreiden. We zijn klaar om te ontvangen en we zijn ontvankelijk. Rheine heeft een toegewijd en behulpzaam ondersteuningssysteem voor vluchtelingen, dat wij actief willen ondersteunen.

Wij steunen het uithangen van de Europese vlag voor het stadhuis als teken van solidariteit met Oekraïne en wij steunen de manifestaties voor vrede in Oekraïne op zaterdag om 18.30 uur op de Borneplatz.

De voorzitters van de parlementaire fracties

Andree Hachmann (CDU) Dominik Bems (SPD), Silke Friedrich (Bündnis 90/Die Grünen), Detlef Brunsch (FDP), Rainer Ortel (UWG Rheine), Annette Floyd-Wenke (Die Linke) en Detlef Weßling (BfR).