Nieuws

Vaccineer in plaats van uit te schelden

Met een spontane fotoactie onderstreepten medewerkers van het Caritashuis met hun zichtbare steun de boodschap van het spandoek.

Caritas Rheine roept op tot vaccinatie / Hoge vaccinatiegraad van meer dan 95 procent in de diensten en voorzieningen van Caritas Rheine

Rheine. cpr. Met de campagne “Vaccineer in plaats van schold” roept Caritas Rheine opnieuw op tot Corona-vaccinatie. “Want vaccineren en de daarmee gepaard gaande bescherming van zichzelf en de medemens blijft een essentieel instrument in de strijd tegen de pandemie”, benadrukken Caritas-bestuursleden Dieter Fühner en Ludger Schröer. Het doel van deze campagne is diegenen te bereiken die het misschien niet eens waren met andere maatregelen van Corona en zich daarom nog niet hebben laten vaccineren uit wrok of berusting.

Gelukkig is de bereidheid om zich te laten vaccineren in Caritas Rheine al zeer groot. In de verschillende vestigingen van Caritas Rheine heeft meer dan 95 procent van de werknemers zich laten vaccineren of een vaccinatie laten geven. Caritas-medewerkers in de verpleging, opvoeders in kinderdagverblijven en medewerkers in instellingen voor jeugdzorg en gehandicaptenzorg hebben namelijk rechtstreeks baat bij hun eigen vaccinatiebescherming voor de mensen die zij verzorgen, omdat het vaak niet mogelijk is een veilige afstand te bewaren. Maar ook de werknemers in de adviesdiensten en op administratief gebied leveren hun solidariteitsbijdrage aan de samenleving met hun grote bereidheid om zich te laten vaccineren.

Naast deze campagne positioneert Caritas zich in heel Duitsland met haar jaarlijkse campagne onder het motto “Denken aan de toekomst, leven in samenhang”: Das Machen Wir Gemeinsam” over thema’s als naastenliefde, respect, rechtvaardigheid en solidariteit. “Dit zijn allemaal waarden die spreken voor een beslissing om te vaccineren,” zegt Alexander Breulmann, de verantwoordelijke voor deze campagne bij Caritas Rheine. “Op die manier kan iedereen solidair zijn door zich te laten vaccineren en bijdragen aan de bestrijding van de pandemie in plaats van te klagen over beperkingen”. Vaccineer in plaats van te mopperen!