Nieuws

Chinees Nationaal Circus – China Meisje

De Acrobatical met de muziek van David Bowie en de sensaties van het Chinese Nationaal Circus.

Wanneer je 25 jaar Riverdance, 30 jaar Chinees Nationaal Circus, 35 jaar clownerie en 55 jaar showervaring samenbrengt, is het resultaat een entertainmentcocktail van een bijzonder soort. Gedreven door het voortdurende verlangen om het publiek te vermaken of zelfs te raken, werd in de omgeving van het wereldberoemde Chinese Nationale Circus gezocht naar nieuwe wegen op oude paden. Het was dus logisch om de visies van een nieuwe acrobatische show van een bijzonder soort, die verschillende volkeren verenigt, te combineren met het ongeëvenaarde muzikale werk van David Bowie en zo een nieuwe totaalervaring te creëren. Het resultaat: CHINA GIRL – LOVE IS STRONGER THAN BLOOD.

Met deze nieuwe theatershow onder leiding van de twee Duitse producenten Hermjo Klein en Raoul Schoregge is een nieuwe productie van het Chinese Nationale Circus op weg om de harten van een wereldwijd publiek te veroveren. Analoog aan de titel presenteert het vernieuwende showconcept Acrobatical de hoge kunst van de Chinese acrobatiek op het geluidstapijt van live uitgevoerde hoogtepunten uit het muzikale oeuvre van het legendarische popicoon David Bowie. De plot is een transpositie van William Shakespeare’s tragedie Romeo en Julia naar de New York City van rond de millenniumwisseling. Het liefdesverhaal tussen Dou Dou en Roberto speelt zich af tegen de achtergrond van een voortdurende botsing tussen rivaliserende etnische groepen: de verwesterde inwoners van “klein Italië” en de Chinese immigranten. Eeuwige liefde en fatale vijandschap tussen de vervallen achtertuintjes, kookwinkeltjes, rommelwinkeltjes en chique restaurants van Manhattan’s Chinatown.

FASCINATIE VAN EEN CULTUUR TUSSEN INTEGRATIE & CONFRONTATIEDeacteurs voor en achter de schermen worden ook authentieke rolmodellen door hun interculturele geest. Net zoals elk tijdperk zijn helden had, heeft elk tijdperk zijn bijpassende show. En de tijd voor deze show die mensen verbindt, CHINA GIRL, is nu! Het belangrijke showperspectief voor nu en het post-corona tijdperk!