Nieuws

Rode biet ontmoet savooiekool

Het Spoon Exotics team begint met meer soepdagen in Mitte51

Rheine. Het ongeduld en de daaruit voortvloeiende vraag in het district is groot. Maar het wachten is voorbij: de vrijwilligers van de Löffel-Exoten verheugen zich erop hun gasten weer te mogen verwelkomen.

Op woensdag 23 februari 2022, en vervolgens om de twee weken, kunnen soepliefhebbers hun lunchpauze doorbrengen in het ontmoetingscentrum en exotische soepen uitproberen.

Ook al heeft het woord zich wijd en zijd verspreid over het aanbod van de lepel exotische soep, het is een populaire ontmoetingsplaats geworden voor velen. Afspreken met een oude vriend, lunchen met de buren of jezelf tijdens je lunchpauze snel trakteren op een kleine soeppauze in Mitte51. De gasten komen nu uit de hele stad, want er wordt snel gesproken over lekker eten en een vriendelijke sfeer.

De specials van aanstaande woensdag zijn een rode bietensoep en een Ierse savooisoep. Net als voorheen zal er telkens één gerecht vegetarisch zijn. De exotische maaltijden worden bereid door het keukenteam van de Mensaverein Rheine.

Iedereen die het nieuwe jaar wil verrijken met een vrijwilligersactiviteit is welkom bij de vrijwilligers van de Löffel-Exoten of Mitte51. Het team is altijd blij om te horen van iedereen die geïnteresseerd is. Want hier worden niet alleen soepen naar de tafels gebracht en vuile vaat opgeruimd, maar gebeurt er nog veel meer: je leert nieuwe mensen kennen, want er is altijd tijd voor kleine gesprekjes. Nieuwe kennissen zijn snel gemaakt, aanbiedingen van hulp worden doorgegeven en sommige mensen ontdekken zelfs een nieuwe hobby, of nieuwe ideeën en projecten beginnen tussen de soepkommen.

Voorafgaande inschrijving is voor elke persoon verplicht. Op de soepdagen geldt de 2G+ regel (hersteld of gevaccineerd en getest), ter bescherming van uw gezondheid en die van uw medemensen.

Een portie soep met biologische broodjes kost € 3,00 en een tweede portie kost € 1,00. Mitte51 is drempelvrij.

Het project wordt gesteund in het kader van “KOMM-AN NRW” met fondsen van de deelstaat Noordrijn-Westfalen (Ministerie voor Kinderen, Familie, Vluchtelingen en Integratie NRW).

Inschrijving via: www.rheine.de/mitte51-loeffelexot

Nadere informatie en inschrijving: Mitte51, Tel.: 05971 8014722,