Nieuws

Gezinsavond en workshop voor kinderen

Een programma voor het hele gezin en een workshop voor kinderen zullen de eetlust opwekken om in februari twee locaties van de stedelijke musea te herontdekken. Het begint allemaal op zaterdag 19 februari om 18.00 uur met de familieavond van de zoutwerkplaats. In het donker van de avond maakt u, uitgerust met zelf meegebrachte fakkels, een ontdekkingstocht langs de originele kookpannen en de oude zoutopslagplaatsen in het Zoutkookhuis. Tijdens de gezamenlijke rondleiding (maximaal 15 deelnemers) zal een museumgids ook de geheimen van de zoutwinning in de buitenruimte onthullen. Daarna kunnen alle gezinsleden in het zoutatelier aan de slag en in kleine pannetjes hun eigen zout maken van het oorspronkelijke pekelwater. Ten slotte wordt het zout op aantrekkelijke wijze verpakt en mee naar huis genomen als souvenir of voor consumptie.

Op vrijdag 25 februari van 15.00 – 17.00 uur is er in Museum Kloster Bentlage een creatieve workshop voor kinderen van zes tot tien jaar. In overeenstemming met het “dwaze” seizoen, gaat het deze keer over carnavalsmaskers. Op de zolder van het museum gaan de kinderen aan de slag met museumeducator Alexandra Dolezych en maken ze een masker dat er zo mooi of zo eng uit kan zien als ze zelf willen. Er wordt gebruik gemaakt van materialen zoals acrylverf, oliekrijt, crêpepapier en transparant papier. Voorafgaand aan het praktische werk bekijkt iedereen samen een bijzonder schilderij in de Westfälische Galerie: het heet “Maskers” en is meer dan honderd jaar geleden geschilderd door de kunstenaar Hermann Stenner.

Voor beide evenementen moet worden ingeschreven op 05971 – 920610. De kosten bedragen € 3 per deelnemer. Het dragen van een medisch masker of FFP 2-masker is verplicht en volwassenen moeten bij de ingang van het Salzsiedehaus of het Kloster Bentlage een 2G-certificaat kunnen tonen.