Nieuws

Schoon Rheine 2022

Rheine. Het is tijd om weer naar buiten te gaan! De jaarlijkse campagne “Schone Rheine” gaat de volgende ronde in en deze keer is het meteen aan het begin van de lente. Deze campagne heeft een vaste plaats op de kalender van vele kinderdagverblijven, scholen en clubs. De gemeente Rheine roept alle burgers, verenigingen en groepen op om mee te doen aan de 25e actie “Schoon Rheine”. Ook dit jaar is het de bedoeling om het milieu te helpen bevrijden van zwerfvuil.

De campagne van dit jaar vindt plaats op zaterdag 26 maart. Zoals altijd hebben kinderdagverblijven en scholen de mogelijkheid om in de week vóór de actiedag mee te doen. De gemeente Rheine en de Technische Werken van Rheine zullen weer zakken met vuilniszakken inpakken voor inzameling voor alle deelnemers. Deze kunnen vanaf 16 maart worden opgehaald bij de Technische Dienst of in het stadhuis. Het ingezamelde afval kan gratis worden gedeponeerd in openbare containers die op verschillende plaatsen in het stadsgebied zijn geplaatst. De inschrijving voor de campagne gebeurt online via het portaal van de stad Rheine op www.rheine.de/sauberesrheine. De uiterste datum is 11 maart; na deze datum kunnen inschrijvingen niet meer in aanmerking worden genomen voor de verstrekking van vuilniszakken.

Meer informatie over de campagne is ook verkrijgbaar bij Guido Wermers van de dienst milieu, klimaatbescherming en groene planning van de stad op 05971/939-595 of .