Nieuws

Dien nu voorstellen in voor de Cultuurprijs 2022

De Falkenhof – de kern van de stad Rheine. Traditioneel wordt hier de cultuurprijs uitgereikt. De stad vraagt om suggesties. Foto: Gerd Cosse

De Cultuurprijs van de stadRheine wordt sinds 1979 uitgereikt. De prijs, met een totale waarde van 2 500 euro, wordt toegekend aan mensen die het culturele leven in onze stad op een opmerkelijke manier bevorderen, ondersteunen, verlevendigen of vormgeven. Dit kan het geval zijn op alle culturele gebieden, zoals literatuur, uitvoerende of beeldende kunsten, muziek, dans en ook het behoud van de plaatselijke geschiedenis en gebruiken.

De culturele commissie van de stad Rheine zal tijdens haar volgende vergadering, die naar verwachting in maart zal plaatsvinden, beslissen wie de culturele prijs zal ontvangen. Daarom kunnen alle burgers van onze stad nog tot 28 februari hun suggestie naar de culturele dienst van de stad Rheine sturen. Uiteraard moet het voorstel niet alleen de naam van de mogelijke prijswinnaar bevatten, maar ook een reden waarom juist deze persoon of groep de prijs zou moeten krijgen. Het is ook belangrijk dat de voorgestelde personen of groepen een band hebben met Rheine met hun culturele verwezenlijking of in hun persoon.

Voorstellen kunnen vanaf nu worden gestuurd naar de stad Rheine, Kulturservice, Klosterstr. 14, 48431 Rheine, e-mail: . Verdere informatie over de cultuurprijs en de huidige richtlijnen zijn ook te vinden op de homepage op www.rheine.de – trefwoord: Cultuurprijs.