Nieuws

Medewerkers Stadtwerke doneren aan het Kremerhuis

Rheine. Dorothee Heckhuis, algemeen directeur van Stadtwerke für Rheine, en Hussen Tahmaz, plaatsvervangend voorzitter van de ondernemingsraad, hadden een grote symbolische donatiecheque in hun bagage. Ze overhandigden het aan de directeur van het Kremer huis, Markus Besta.

De 780 € zijn het resultaat van een jaarlijkse interne kerstverloting onder de medewerkers van de Stadtwerke. Alle werknemers konden deelnemen en een van de aangeboden prijzen winnen door een of meer loten te kopen en daarbij goed te doen. Alle kaartjeskopers wisten van tevoren dat 100 procent van de opbrengst van hun kaartjes naar een donatie zou gaan. Dit is een traditie die in voorgaande jaren is beoefend tijdens de kerstvieringen van de Stadtwerke en die moet worden voortgezet, vooral in de huidige situatie van Corona.

Dit keer hebben de medewerkers van de Stadtwerke besloten om de ingezamelde € 780 te schenken aan het Kremerhuis. Markus Besta, in aanwezigheid van zijn collega’s Jörg Jäger (productmanager van de gemeentelijke sociale voorzieningen) en Anna Kaleschke (maatschappelijk werkster), bedankte het Kremer-Haus voor de donatie en legde uit hoe belangrijk dergelijke extra middelen voor de voorziening zijn, “omdat wij daardoor snel en onbureaucratisch hulp kunnen bieden en dagelijkse benodigdheden, levensmiddelen of apparatuur kunnen kopen. Hij haalde ook cijfers aan die de toenemende behoefte illustreren: Vorig jaar alleen al waren er 1436 overnachtingen in het Kremerhuis. 110 mensen maakten gebruik van de faciliteit, waaronder 29 vrouwen en 81 mannen. Besta bedankte mevrouw Heckhuis en de heer Tahmaz voor de geweldige campagne en de bijzondere inzet, die de dank namens het gehele personeel aanvaardde.

Foto van links: Anna Kaleschke, Markus Besta, Dorothee Heckhuis, Hussen Tahmaz und Jörg Jäger.