Nieuws

Zorgaanbieders en cateraars op basisscholen in Rijnland vanaf het schooljaar 2022/2023

Bij de herverdeling van de kinderopvang in de Rheinse basisscholen gingen de aanbestede opdrachten voor de schoolplaatsen naar TV Jahn-Rheine en de Dienst voor Jeugd en Gezin. Terwijl de TV Jahn-Rheine de zorgwerkzaamheden aan de Annetteschule en de Michaelschule zal voortzetten, blijven de Edith-Stein-Schule, de Franziskusschule Mesum en de Ludgerusschule Schotthock onder de hoede van de Jugend- und Familiendienst.

Wat de toewijzing van de lunchcatering betreft, is de Mensaverein Rheine de verantwoordelijke cateraar gebleven voor zowel de Annetteschule als de Michaelschule en zal zij in de toekomst ook de Ludgerusschule voor haar rekening nemen. De Dienst voor Jeugd en Gezin zet ook haar werkzaamheden voort als cateraar op de Edith Stein School en de Franziskusschool Mesum.

De aanbestedingen werden gehouden om de kwalitatieve normen in de Rijnscholen uit te breiden. Financiële aspecten speelden slechts een ondergeschikte rol in het selectieproces. De inschrijvers werden in de eerste plaats geselecteerd op basis van hun pedagogische concepten of het cateringaanbod, om zo de geschikte partner te vinden voor het respectieve schoolprofiel. 

De aanbesteding vond plaats in heel Europa. Voor het schooljaar 2026/2027 zal een nieuwe aanbesteding voor de schoolterreinen worden uitgeschreven.