Nieuws

SCHILDERIJ 21

Het doel van de tentoonstellingsreeks “Painting”, die in 2004 van start ging, is te laten zien hoe het medium schilderkunst zichzelf voortdurend in vraag stelt en ook vernieuwt. Het laat zien hoe de schilderkunst, ondanks alle technische vooruitgang van de artistieke media, enerzijds bij zichzelf blijft boven alle discussies, en anderzijds deelneemt aan eigentijdse ontwikkelingen en daaruit een toekomstperspectief ontwikkelt. Voor deze editie werden werken geselecteerd van Tuğba Durukan, Theresa Heitfeld, Haakon Neubert en Nette Pieters, door een jury van vier.

De Landschaftsverband Westfalen-Lippe (LWL) steunt de serie al vanaf het begin. Enerzijds worden jonge kunstenaars uit de regio gepromoot, anderzijds is het de taak van de algemene cultuurpromotie van het LWL om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen aan de cultuur in de regio. Het concept van het tonen van een zorgvuldig samengestelde schilderijententoonstelling met jonge posities op jaarlijks wisselende locaties in Westfalen past uitstekend in deze missie.

Tot zondag 13.02.2022

Klooster van Bentlage, Economie

Openingstijden: Van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur, zon- en feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur

Informatie: 05971 918 468, www.kloster-bentlage.dewww.kunstakademie-muenster.de

Bezichtiging van de tentoonstelling is alleen mogelijk met 2G bewijs, het dragen van mond-neus bescherming is vereist