Nieuws

Stromend licht

Gedichten en live muzikale improvisaties uit het land van de besneeuwde duisternis en de nachtelijke helderheid.

De Stedelijke Musea Rheine, het GWK Genootschap voor Westfaals Cultuurwerk en de parochie St. Dionysius nodigen u uit voor een po√ętische concertlezing op dinsdag 26 april om 19.30 uur in de Dionysiuskerk op de Marktplatz.

Onder de titel “Flie√üendes Licht” (Stromend Licht) zal de schrijfster Dorothea Gr√ľnzweig, die sinds 1989 in Finland woont, haar muzikale en woordcreatieve gedichten presenteren, rijk aan beelden van noordse landschappen en werelden van de ziel. Daarnaast zal de meermaals bekroonde tekstschrijfster een inkijkje geven in haar po√ętische werkplaats. Zij zal worden begeleid door de Finse violiste Laura Kokko.

In Kokko’s veelgelaagde en suggestieve improvisaties, die ook elektronische klanken bevatten, breiden de po√ętische beelden van de vermaarde dichter zich uit tot indrukwekkende klankruimten en natuurstemmen. Beide artiesten treden samen op in een stroom van klanken van taal en muziek die draagt en boeit. Dorothea Gr√ľnzweig zal voorlezen uit haar dichtbundels “Kaamos Kosmos” (2014) en “Pl√∂tzlich alles da” (2020), uitgegeven door Wallstein Verlag in G√∂ttingen.

In de lichte, gotische architectuur van St. Dionysius kunnen woorden en klanken op een rijk relationele manier hun uitwerking ontplooien. De organisatoren zijn dan ook zeer verheugd dat deze concertlezing, die oorspronkelijk gepland was voor het 500-jarig bestaan van de kerk in 2020, nu kan worden ingehaald. De toegang is gratis op deze avond. Nadere informatie, ook over de huidige maatregelen ter bescherming van de Corona, is verkrijgbaar bij de bezoekersdienst van de stedelijke musea van Rheine op tel. 05971 – 920610.