Naujienos

“Laikas spaudžia”

50 Teilnehmer aus Rheine und Borne – Wissenschaftler, Unternehmer, Kommunalpolitiker und Verwaltungsexperten – informierten sich aus erster Hand über die vor Ort geplanten Maßnahmen und diskutierten auch die unterschiedliche Herangehensweise dies- und jenseits der Grenze.

Bendra klimato konferencija Rheine/Borne DEOS AG būstinėje Rheine

Rheine/Borne. – Negalime sau leisti “toliau taip elgtis” – tokiam vertinimui pritarė visi kalbėtojai, ketvirtadienį kalbėję DEOS AG būstinėje vykusioje bendroje klimato konferencijoje Rheine/Borne. Kalbėta apie savivaldybių požiūrį į didžiosios politikos iškeltus tikslus – visų pirma apie 2015 m. Paryžiaus klimato susitarime sutartą temperatūros kilimo stabdymą. 50 dalyvių iš Rheine ir Borne – mokslininkai, verslininkai, vietos politikai ir administracijos specialistai – iš pirmų lūpų sužinojo apie vietoje planuojamas priemones ir aptarė skirtingus požiūrius šioje ir kitoje sienos pusėje.

“Supratome, kad iki 2030 m. įgyvendinimas negali būti atliktas čia, vietoje”, – sakė Rheines technikos tarybos narė Milena Schauer. Pasak jos, net ir siekiant kito tikslo – išvengti 1,75 laipsnio atšilimo – reikės milžiniškų pastangų. Šiuo metu miestas bendradarbiauja su bendrove DEOS AG, siekdamas užtikrinti pažangų energijos valdymą visose savivaldybės patalpose. Prijungtos 28 mokyklos, 26 sporto salės, keturios gaisrinės ir vienuolika kitų pastatų.

Sprendimų paklausa nuolat auga, – sakė Bernhardas Pieperis, atsakingas už DEOS rinkodarą. Laikas skuba, nes iki 2025 m. pastatų automatizavimas taps teisiniu reikalavimu. Meras Peteris Lüttmannas gyrė miesto partnerių klimato konferencijų tikslą, kuris leidžia žvelgti toliau nei tik į savo nosies galą. Jis apibūdino DEOS AG kaip kažką panašaus į efektyvumo pasaulio čempioną: “Gerai, kad turime tokį žaidėją čia, vietoje!”

(Toliau pateikiama išsami ataskaita)